içinde

BeğendimBeğendim SevdimSevdim

Düğün Davetiye Yazıları, Neler Yazılır?

Evlilik teklifi edildi, gün kararlaştırıldı ve artık düğün hazırlıkları başladı! Düğün hazırlıklarının heyecan dolu serüvenine adım attığınızda yapmanız gereken birçok şey olduğunu fark etmeniz an meselesi. Sakin olmalı ve planlarınızı adım adım gerçekleştirmelisiniz. Düğün hazırlıkları listesi oluşturmalı ve panikten uzak büyük bir konforla eksiklerinizi kapatmalısınız. 

Düğün hazırlık listesi yaparken nikah ve/veya düğün tarihinizi öncelikli olarak belirlemek size büyük bir konfor sunacaktır. Bu aşamada vermeniz gereken birçok karar bulunsa da belki de sizi bekleyen mutluluğu somutlaştıran unsur, düğün davetiyesi bastırma süreci olacaktır. Düğün davetiyesinin tasarımından düğün davetiye yazılarına, düğün davetiyesi yazılarının fontundan rengine birçok kararı vermeniz gereken bu süreçte incelikli olarak planlama yapmanız tavsiye edilir.

Düğün davetiyesi seçerken beğenilerinizi göz önünde bulundurabilirsiniz. Sizin ve müstakbel eşinizin ortak zevklerinin bir yansıması olan düğün davetiyesi seçiminde düğününüzün konseptine uygun da hareket edebilirsiniz. Her ne kadar düğün davetiyelerinin rengi, şekli ve tasarımsal detayları çok önemli olsa da düğün davetiye yazıları ve hatta daha özele inersek düğün davetiye sözleri de eşit derece kritiktir.

Sizin için bu çok özel güne katılım sağlamasını istediğiniz davetlilere, günün anlam ve önemine uygun bir duyuruda bulunmalısınız.  Elbette klasikleşen bilgilere düğün davetiyelerinde yer vermek şarttır, ancak tarih ve yer gibi bilgilerin bulunduğu bir davetiye son derece sönük duracaktır. 

Bu yazımızda hem düğün davetiye yazıları seçerken dikkat edilmesi gerekenler hem de düğün davetiye sözleri örnekleri bulabilirsiniz. 

Düğün Davetiyesi ve Davetiye Yazıları Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Düğün davetiyeleri ölçüleri belirli, özenle tasarlanmış kağıt parçalarından ibaret değildir: Çiftler için yeni bir hayatın başlangıcını temsil eden günün, habercisidir. Bu güzel haberi verirken seçilen kelimeler, kurulan cümleler ve davetin dile getirildiği üslup da eşit ölçüde önemli kabul edilir. 

Düğün davetiyesi seçiminde nelere dikkat edilmeli?

  • Düğün davetiyesi tasarımının çiftlerin beğenisine uygun olması gerekir. Tasarım seçiminde beğeniler ve/veya düğünün konsepti yol gösterebilir. Alternatif yöntemler her zaman mevcuttur: Çiftler hazır düğün davetiyesi tasarımı yerine kendilerine özel sembollerin ve görsellerin kullanıldığı davetiyeleri de tercih edebilir. 
  • Düğün davetiyesinin tasarımı belirlendikten sonra hâkim renk de seçilmelidir. Tasarım detaylarını boğmadan öne çıkaran, düğün konseptine uyumlu bir fon rengine sahip modeller şık, zarif ve bir o kadar dikkat çekici görünecektir.
  • Düğün davetiyesi tasarımı belirlendikten sonra davetiyenin hangi tür kağıda basılacağının kararlaştırılması gerekir. Düğün davetiyesinin materyali, tasarımın öne çıkmasının da sönük kalmasının da kaynağına dönüşebilir. Düğün davetiyeleri için ince ya da kalın kağıt türleri sıklıkla kullanılır. Kağıdın kalın olması daha şık ve tok bir görünüm elde etmeyi kolaylaştıracaktır. 
  • Düğün davetiyesinin yanı sıra çiftlerin düğün davetiye zarfı noktasında da karar vermesi gerekir. Zarf tasarımı ile davetiye kartı tasarımları birebir aynı olabilir, farklı ancak uyumlu seçimlerin yapılması da mümkündür. Dolayısıyla seçilen düğün davetiyesinin tarzı zarf seçimi için de yol gösterici olacaktır.

Düğün davetiyesi seçimi yapıldıktan sonra bu seçimin parlatılması adına en güzel düğün davetiye sözleri belirlenmelidir. Düğün davetiyelerinde ailelerin isimleri, tarih, saat, yer, düğünle ilgili spesifik bilgiler -örneğin varsa kıyafet kodu ile ilgili bilgilendirme- bulunması elzemdir. Böylelikle düğün günü, yeri ve saati davetlilerce bilinir. Ancak asıl dikkat çekici unsur seçilen düğün davetiyesi sözleri olabilir. 

Düğün Davetiyesi Yazısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

  • Düğün davetiyesi yazıları arasından seçim yaparken seçilen davetiye sözünün çiftler için anlamlı olmasına özen gösterilmelidir. Standart bir tercih yerine çiftlere özel bir söz, davetiyenin çok daha etkili olmasına yardımcı olabilir.
  • Düğün davetiyesi sözleri, davetiye tasarımında okunabilir ve şık görünmelidir. Genel hatları ile klasik bir davetiye seçildiyse çok uzun bir yazı, karmaşık bir görüntüye yol açabilir.
  • Düğün davetiyesine yazılacak yazıları, davetiye tasarımı da şekillendirir. Çiftler kendileri için hikâyesi olan bir tasarım seçtiyse yazı tercihinde de oldukça özgür olabilirler. Böylece davetiye ve içerik konsepti birbirini tamamlayabilir.
  • Temelinde mutluluğun ve umudun olduğu nikahların ve düğünlerin habercisi olan davetiyelerin yazıları özgün ve anlamlı olmalıdır. 
  • Yalnızca davetiyelerin değil, davetiye sözlerinin de konsepti olabilir. Ciddi, romantik, yaratıcı, hayalperest, eğlenceli ve daha nice konsept davetiye sözlerine uyarlanabilir.
  • Düğün davetiye yazıları, çiftlerin karakterlerine ve ilişkilerinin dinamiklerine uygun seçilmelidir. Çiftler düğün davetiye sözleri seçerken kendilerine en çok uyan alternatifler arasında değerlendirme yapabilir.

Düğün Davetiye Yazıları Örnekleri

İşte en çok merak edilen ve heyecanla aranan o sözlere geldik. İçeriğimizde sunduğumuz tüm düğün davetiye sözleri örnek niteliğindedir. Dilerseniz önerilerimizden esinlenebilir dilerseniz örneklerimiz arasından davetiye sözünüzü keşfedebilirsiniz. 

İşte farklı konseptlerde davetiye sözleri…

  • Bugünü biz çok bekledik! Mutluluğumuza tanık olmak isteyen tüm sevdiklerimizi aramızda görmek isteriz. 
  • Rastlantı mıydı bizi karşılaştıran, Eros çoktan mı atmıştı oklarını bilmiyoruz. Nedeni, nasılı çoktan bıraktık! Biz artık “bir” oluyoruz. Düğümüzde sizi görmek dileğiyle…
  • Dalgalandık da durulduk! Başrolde olduğumuz macera dolu bir yaşamın eşiğinde, ilk adımı sizlerin huzurunda atmak ümidiyle! 
  • Mutluluğumuz sizinle çoğalacak. Birlikte yeni bir yaşama “Evet” diyeceğimiz bu özel günümüzde sizleri de aramızda görmek isteriz.
  • Size bir sürprizimiz var: Biz evleniyoruz! Siz de bu mutlu günümüzde bize eşlik ederseniz çok seviniriz. 
  • Milyarlarca insan arasında birbirimizle kavuştuk! Birlikteliğimizi evlilikle taçlandıracağımız bu özel günde davetlimizsiniz!
  • İlk kez ama son kez “Evet” diyeceğimiz bu özel günde sizleri de aramızda görmekten mutlu oluruz.
  • Sevginin de saygının da hiç eksilmeyeceğine inanarak çıkacağımız bu aşk dolu yolculuğa sizlerin de tanık olmasını isteriz. Düğünümüzde görüşmek dileğiyle!
  • Artık, her şey eskisinden daha güzel olacak! Yeni hayatımızın ilk anlarına şahit olmak isterseniz sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.
  • Hayalini kurduğumuz yepyeni bir hayatın eşiğindeyiz. Yeniliklere ve güzelliklere adım atacağımız bu özel günümüzdeki sevincimizi sizlerle paylaşmak ister, düğünümüze sizleri de bekleriz!
  • Düğünümüzde sizleri görmekten büyük bir mutluluk ve onur duyacağız.

Düğün davetiye yazıları arasından seçim yapamadıysanız ya da mutluluğunuzu ifade edecek hiçbir sözün bulunmadığını düşünüyorsanız davetiyenize yazı yazdırmayabilirsiniz. Elbette kendi davetiye yazınızı müstakbel eşinizle birlikte yazmayı da deneyebilirsiniz. Bu yöntem hem çok romantik hem de çok özel bir anı olacaktır! 

Ne düşünüyorsun?

ceyizify tarafından yazıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

İlişkinin Dayanağı, Sevgi mi? Aşk mı? Yoksa Alışkanlık mı?

Evde Söz Nasıl Yapılır? Tüm Detaylar 2024