içinde

Düğün Günü Yapılacaklar Listesi

Düğün Günü Yapılacaklar Listesi
Düğün Günü Yapılacaklar Listesi

Düğün Günü Yapılacaklar Listesi için hazır mısınız ? Mutlulukla, heyecanla ve belki de biraz stresle hazırlandığınız düğün gününüz artık geldi çattı. Düğünden bir gece önce uyumakta zorlanabilir, olası kötü senaryoları düşünüp panik yapabilir ve hissettiğiniz mutluluğa biraz karamsarlık bulaştırabilirsiniz. Ama sakin olmalı ve hayatınızın dönüm noktalarından birine tüm enerjinizle hazırlanmalısınız.

Düğün öncesi süreçte yapılan tüm hazırlıkların karşılığını alacağınız ve yeni bir hayata adım atacağınız bu unutulmaz günde tamamlamanız gereken birçok şey var. Tam olarak bu nedenle düğün günü yapılacaklar listesi hazırlamanızı tavsiye ediyoruz. Düğün yapılacaklar listesi hazırlarken eksiksiz ilerleyebilmeniz adına bu yazımızda düğün günü gelinin yapması gerekenler ve düğün günü damadın yapması gerekenler başlıklarını ayrı ayrı ele alacağız.

Çeyiz listenizi tamamlamadıysanız buradan neler eksik kalmış görebilirsiniz.

Google Play’den indirebilirsiniz.

Öncesinde son derece önemli bazı hatırlatmalarımız olacak. Düğün yapılacaklar listesi hazırlarken, düğün günü gelin ve damat tarafından yapılması gerekenleri koordine etmelisiniz. Günü planlarken, nikahınız aynı gün olacaksa, muhakkak listenizi nikah saatinize göre şekillendirmelisiniz. Damat ya da gelin olmanız fark etmez, bu özel günde ulaşılabilir kalmaya özen göstermelisiniz. Telefonlarınızın şarjının dolu olduğundan emin olmalı, taşınabilir şarj aletlerinizi doldurmalısınız. Elbette sakinliğinizi ve enerjinizi korumanız da son derece önemli, gün boyu mutluluğunuzu simgeleyen bir gülümseme eminiz ki yüzünüze çok yakışacak!

Peki bu büyük günde neler olacak? İşte, düğün günü yapılacak listesi hakkında detaylar…

Gelin Düğün Gününde Neler Yapar?

Gelin Düğün Gününde Neler Yapar
Gelin Düğün Gününde Neler Yapar

Düğün günü, gelinin başrolde olduğu bir zaman dilimi olarak düşünülür. Nitekim, bu söylem yanlış da değildir. Her ne kadar damadın düğün günü yapması gerekenler azımsanmayacak denli fazla olsa da asıl telaşı gelin yaşar.

Gelinin düğün günü yapması gerekenler genel hatlarıyla şu şekilde detaylandırılabilir:

Erken Uyanmak Önemli

Umarız muhteşem bir uyku uyumuşsunuzdur, çünkü düğün gününüz artık başlıyor. Güne mümkün olduğunca erken başlarsanız “Eyvah, her şey yetişecek mi?” kaygılarınız ortadan kalkacaktır. Uyandıktan sonra duş alarak enerjinizi toplayabilir ve sizin için hazırlanan kahvaltıya geçiş yapabilirsiniz.

Hafif Bir Kahvaltı Yapılmalı

Düğün günü kahvaltının hafif olması önemli: Enerjinizi düşürecek ve uykunuzun gelmesine neden olacak karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Aynı şekilde kızartma türevleri de düğün günü kahvaltısı için bir hayli ağır olacaktır. Kahvaltınız bittikten sonra tuvalet ihtiyacını karşılamanız gün içerisinde konforunuzu artırmanız adına önemlidir.

Kuaföre Eksiksiz Gidin

Düğün günü dikkat edilmesi gerekenler arasında kuaföre eksiksiz olarak gitmek de bulunur. Gelinler randevularını teyit ederek kuaföre doğru yola çıkmalı ancak bu esnada tüm eşyalarını da eksiksiz almalıdır. Kuaföre giderken saç ve makyajı bozmayacak gömlek gibi kolay çıkarılabilir üst giyim parçaları tercih edilmelidir. Gelinlik, duvak, ayakkabı, saç aksesuarları her gelinin düğün günü kuaföre götürmesi gerekenler arasındadır. Elbette kuaföre giderken güvendiğiniz en az bir arkadaşınızın ya da akrabanızın her zaman yanınızda olması size iyi hissettirir. Kuaförde hazırlıklarınız tamamlandığında, aksi bir plan yapılmadıysa, müstakbel eşiniz sizi alarak evinize bırakır.

Evinize Dönüş Zamanı: Geri Sayım Başladı

Kuaförden evinize döndüğünüzde muhtemelen en sevdiklerinizi bir arada görecek ve mutluluk göz yaşları akıtacaksınız. Bu süreçte zaman sizin için hem çok hızlı hem de şaşırtıcı bir şekilde yavaş geçecektir. Kuaförden eve gelinliğiyle ve hazırlanmış şekilde dönen gelinlerin bu süreçte atması gereken adımlar değişebilir. Yörelere göre değişen gelenekler düğününüze kadar olan zaman dilimindeki dinamikleri farklılaştırabilir.

Damat Düğün Gününde Neler Yapar?

Damat Düğün Gününde Neler Yapar
Damat Düğün Gününde Neler Yapar

Sevgili damatlar! Düğün gününde damadın yapması gerekenler hakkında henüz bilginiz yoksa derin bir nefes alın. Bugün sizin için epey bir hareketli geçecek.

Erken Kalkılmalı

Düğün gününüzde mümkün olduğunca erken kalkmaya özen göstermelisiniz. Düğün saatiniz akşam saatlerinde olsa dahi tamamlamanız gereken birçok sorumluluğunuz var. Üstelik geç kalmamanız gereken bir gün varsa işte o gün, bugün. Erken kalkıp hafif ancak aynı ölçüde doyurucu ve enerjinizi yükselten bir kahvaltı yapmanızı tavsiye ediyoruz. Sonrasında rahatlatıcı bir duş alıp damat tıraşınız için yola koyulabilirsiniz.

Damat Tıraşı Aceleye Gelmemeli

Geleneksel olarak düğün sürecinin en önemli aşamalarından biri de damat tıraşıdır. Muhtemelen uzun yıllardır gittiğiniz berberden aldığınız randevuya geç kalmamalısınız. İsteklerinizi detaylı bir şekilde anlatıp kendinizi profesyonel ellere teslim etmelisiniz. Bu kapsamda hem sakal hem saç tıraşı yaptırabilirsiniz. Son yıllarda cilt bakımı da damatlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor, aklınızda bulunsun.

Gelin Arabası Süslenmeli

Düğün yapılacaklar listesi, gelin arabası süslemesi olmazsa eksik kalacaktır. Düğün günü yapılacaklar listesi oluştururken bu aşamaya özen göstermelisiniz. Daha önceki süreçte randevunuzu aldığınız işletmeyle bağlantıya geçmeli ve aracınızı belirttiğiniz şekilde süslemesi için teslim etmelisiniz. Gelin arabası süslemesini hafife almamanızı tavsiye ederiz. Geleneksel olarak mutluluğu dışa vurmayı ve yeni bir hayatı simgeleyen gelin arabası süslemelerine karar verirken eşinizle ortak hareket edebilirsiniz.

Gelini Kuaförden Alma Vakti Geldi

Evet, zaman hızla akıp geçiyor. Damat tıraşınızı oldunuz, gelin arabası süslemeleri tamamlandı. Şimdi sıra, gelininizi kuaförden almakta. Gelinin kuafördeki hazırlıkları tamamlandığında onu bekliyor olmaya dikkat etmelisiniz. Doğru bir gün planlaması yaparak tam zamanında olmanız gereken adrese ulaşabilirsiniz. Gelini almaya giderken kuafördeki kişi sayısını göz önünde bulundurarak arkadaşlarınızı veya ailenizi de seferber edebilirsiniz. Gelininizi kuaförden aldıktan sonra istikameti onun evine çevirerek düğün hazırlıkları için evinize dönebilirsiniz.

Dikkat! Gelin Arabasının Önü Kesilebilir, Hazırlıklı Olun

Henüz gelin arabanızın önünün kesilmesine karşı gerekli tedbirleri almadıysanız, şimdi tam zamanı! Kültürümüzde gelin arabasının geçişine izin vermemek için önünün kesilmesine sıklıkla denk geliniyor. Gelinin akrabaları, arkadaşlar ve bu mutlu günden nasibini almak isteyen gençler fırsat bulduğunda arabanın önünde durup, yolu kapatabiliyor. Bu nedenle hazırlıklı olmak önemli: Geline ulaşmanızı aksatacak ya da düğüne geç kalmanıza neden olabilecek beklenmedik durumları bu şekilde sorun olmaktan çıkarabilirsiniz. Hazırladığınız bahşişleri zarflara koymanız ve zarf sayısını da biraz artırmanız faydalı olacaktır.

Gelini Alma Vakti

Düğün saati yaklaşıyor, artık gelini evinden almanın zamanı geldi. Öncelikle hazırlıklı olmalısınız, bu süreç düşündüğünüzden çok daha duygusal bir hâl alabilir. Üstelik gelini evden alırken nasıl bir kutlama tercih ettiğiniz de kız evine ulaşmanız gereken zamanı değiştirecektir. Gelinin evine ulaştığınızda kapıyı çalın, karşınıza muhtemelen gelinin babası, erkek kardeşi ya da sevdiği saydığı bir aile büyüğü çıkacaktır. Kapıdan geçişinize izin verilmemesi muhtemel: Sembolik bir hediye vermeniz tüm kapıların açılmasını sağlayacaktır. Sonrası ise yine kültüre göre değişiklik gösterebilir. Dua edilir, dini nikah kıyılabilir ve en sonunda gelin evden belki de davul zurnayla alınarak düğünün yapılacağı mekâna doğru yola çıkılabilir.

Düğün günü yapılacaklar listesi her çift için değişebilir. Genellikle bu listelerde sakin ve pozitif kalma ile ilgili yeterli vurgu yapılmaz. Ancak sakin ve pozitif kalmak bu özel günün gidişatını kökten değiştirebilir. Yüzünüzdeki gülümsemenin hiç kaybolmadığı, yıllar boyu özlemle anımsayacağınız bir gün olmasını dileriz. Mutluluklar!

Ne düşünüyorsun?

5 Puanlar
Upvote Downvote

ceyizify tarafından yazıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Stressiz Gelinlerin Düğün Planlama Rehberi

Stressiz Gelinlerin Düğün Planlama Rehberi 

En Güzel Yüzük İçi Yazıları

En Güzel Yüzük İçi Yazıları