içinde

SevdimSevdim

Evinizde Kahve Köşesi Fikirleri

Kahve Köşesi Fikirleri Nelerdir
Kahve Köşesi Fikirleri Nelerdir

Kahve köşesi fikirleri mi arıyorsunuz? Çeyizify ile evinizde birbirinden güzel kahve köşesi oluşturabilirsiniz. Peki ya nasıl mı? Gelin birlikte kahve köşesi fikirlerini teker teker inceleyelim!

Güne güzel bir başlangıç yapmak ya da günün yorgunluğunu leziz bir kahve ile atmak… Sadece size özel anlar yaratmak ya da evinizi kahve çekirdeklerinin mis kokusuyla kaplamak… Beklentiniz hangisi olursa olsun kahve keyfinizi maksimize etmek için evinizde kahve köşesi oluşturarak amaçlarınıza ulaşabilirsiniz.

Beğenilerinizi yansıtan, kahve içme keyfinizi artıracak ve aynı zamanda evinizin dekorasyonuna çok ama çok yakışacak birbirinden şık köşeler oluşturmanız mümkün. Bu yazımızda kahve köşesi oluşturmak için ihtiyaçlarınıza ek olarak evinizin farklı alanları için kahve köşesi fikirleri bulabilirsiniz.

Kahve Köşelerinin Olmazsa Olmazları

Evinizin en uygun ya da evinizde kendinizi en iyi hissedeceğiniz yerde oluşturacağınız bir kahve köşesi için olmazsa olmaz bazı ihtiyaçlarınız olacak. Kahve köşelerinin konforunu artırırken bu alanlara işlevsellik katacak unsurlar şu şekilde sıralanabilir:

Konforlu Bir Oturma Alanı

Kahve köşelerinin konforunu artırırken dekorasyonu iyileştiren unsurların başında konforlu bir oturma alanı gelir. Oturma alanında tercih edilebilecek çeşitli alternatifler bulunur. Tasarımı ile kahve köşelerine hayat veren bir berjer, konforun somutlaşmasına yardımcı olan bir puf ve sallanan sandalye öne çıkan alternatiflerin başında gelir.

Kahve fincanını koymak için sehpa, aksesuarların konumlandırılabileceği raflar da oturma alanına yer bulması önerilen mobilyalara örnek olarak gösterilebilir. Hem koltuk alternatifleri hem de sehpa ve raflar belirlenirken alanın büyüklüğüne uygun seçimler yapılmalıdır. Kahve köşesi yapılacak alan çok küçükse büyük mobilya seçimi alanda boğucu bir etki yaratabilir.

Kahve Makinesi ve Kupalar

Kahve köşesinde kahve makinesi ve kahvelerin servisi sırasında kullanılacak fincan, kupa ve bardaklar demirbaşlar arasında yer alır. Elektrik prizine yakın bir yerde konumlandırılması gereken kahve köşesinde bu makine ve aksesuarlar sayesinde dakikalar içerisinde mis gibi kahveler hazırlanabilir. Kahve makinesi seçimi sırasında en sevilen kahve türü göz önünde bulundurulmalıdır. Moka pot, Türk kahvesi makinesi, filtre kahve makinesi, kapsül kahve makinesi çeşitlerinden biri ya da daha fazlası kahve köşelerine hayat verecektir.

Kahve makinesi alternatifi olarak kahve öğütücülere de kahve köşesinde yer verilebilir. Kahve çekirdeklerini istenen aromaya göre farklı boyutlarda öğütebilen bu aksesuarlar tercih edilecekse kahve köşesinde su ısıtıcılara da ihtiyaç duyulacaktır. Kahve keyfini çikolata ile taçlandırmak isteyenler için çikolata çeşitleri de kahve köşesinin vazgeçilmezlerinden olacaktır.

Aydınlatma Aksesuarları

Kahve köşesinin günün hangi saatinde kullanılacağından bağımsız olarak ideal şekilde aydınlatılması tavsiye edilir. Doğal ışık alan bir yer seçilse dahi sabah karanlıkta, akşamüstü ya da gece zamanları da göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu kapsamda hem ideal bir aydınlatma yaratılması hem de dekorasyonun desteklenmesi için lambader ve/veya masa lambalarından yardım alınabilir. Seçilen aydınlatmanın tasarımının, köşenin genel dekorasyonuna uygun olmasına dikkat edilmesi tavsiye edilir.

Özenli Dekorasyon

Kahve köşesi fikirleri incelendiğinde son dokunuşun kişisel beğenilere hitap eden aksesuarlarla yapıldığı fark edilebilir. Hoş bir tablo, dekorasyondaki renklerle kontrast oluşturan bir puf, kitaplık, mumluk ya da duvar dekorları kahve köşesini odanın diğer kısımlarından ayırmaya yardımcı olacaktır. Beğenilere uygun yaratılan bu alana kişisel dokunuş sunmak için önemli bir avantaj sağlayan dekoratif objeler, ortamın atmosferine göz alıcı bir dinamizm de katacaktır.

Renk Uyumu

Kahve köşeleri keyifli molalar verilen alanlardır. Hâliyle kişisel beğenilere uygun renklerin tercih edilmesi, kahve köşelerinin daha çok benimsenmesinin anahtarına düşünebilir. Ahşap ve kahve tonları sıcak ve davetkâr bir ambiyans yaratırken gri ve tonları birçok renkle kombinlenebilmesi ile öne çıkar. Pastel renkler zamansız seçimler olarak yorumlanırken canlı renklerin yer verildiği kahve köşeleri enerjinizi dışa vurur.

Kahve Köşesi Fikirleri

Siz de evinizin bir köşesini leziz kahveleri yudumlamak için ayıracaksanız önerilerimizden ilham alabilirsiniz.

Salonda Kahve Köşesi Fikirleri

Salonunuzun bir kısmını kahve köşesi olarak dekore etmek isterseniz iddialı seçimlerle bu isteğinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Geniş bir salonunuz bulunuyorsa salonu kitaplık, büyük çiçekler ya da kahve rafları ile bölümleyebilirsiniz. Kahve köşesinin duvarlarını salon renginden farklı bir renge boyayabilir ya da duvar kağıtlarının dönüştürücü etkisinden yararlanabilirsiniz.

Duvarlardaki alanın boyutu doğrultusunda küçük ya da büyük tablolar tercih edebilirsiniz. Tablo kullanmak istemiyorsanız duvar dekorlarına da göz gezdirebilirsiniz. Altında raflar ve çekmeceler bulunan ahşap dolapları kahve makinelerini ve bardakları konumlandırmak için kullanabilirsiniz. Salonunuzda pencere bulunuyorsa kahve köşesi konusunda bir hayli şanslı olacaksınız. Doğal ışıktan maksimum ölçüde yararlanmak için pencere önünü kahve köşesi olarak kullanabilirsiniz. Alanda konumlandıracağınız koltuğun seçimini ise özgürce yapabilirsiniz. Salonunuzdaki hâkim dekorasyon stilini bir kenara bırakabilir, kahve köşenizin ambiyansını bambaşka bir stille destekleyebilirsiniz.

Salonunuzda bir kahve köşesi oluştururken yapacağınız tüm seçimlerde alanın büyüklüğü doğrultusunda hareket etmelisiniz. Böylece hem daha uyumlu hem de daha konforlu köşelerde, kahvenizi keyifle yudumlayabilirsiniz.

Balkonda Kahve Köşesi Fikirleri

Balkonlu bir evde yaşıyorsanız ve evinizin balkonu kapanabiliyorsa kahve köşesi için muhteşem bir mekâna sahip olduğunuzu belirtebiliriz. Yılın her mevsimi keyifli anlar yaşayabileceğiniz balkondaki kahve köşesinde sadeliğin güzelliğinin hüküm sürmesini sağlayabilirsiniz. Metal malzemeden üretilen, ayaklı ve birkaç raftan oluşan sehpa ya da dolap kahve makinelerinizi ve bardaklarınızı koymak için ideal bir tercih olabilir.

Balkonunuza koyacağınız çiçekler ve yeşil yapraklı bitkiler kahve keyfinizi doğal esintilerle tamamlayabilir. Tekli berjer ya da rahat bir sandalye en konforlu anlarınıza tanıklık edebilir. Seçtiğiniz renklerle kontrast oluşturacak renklerde yastıklar ve koltuk örtüleri balkonunuzda oluşturduğunuz kahve köşenize imzanızı atabilir.

Yatak Odasında Kahve Köşesi Fikirleri

Günün ilk ışıkları ile başladığınız güne mis gibi bir kahveyle güzellik katmak ister misiniz? Uyanır uyanmaz, hayatın akışına karışmadan yatak odanızda kendinize özel zamanlar yaratmak için kahve köşenizi burada oluşturabilirsiniz.

Üstelik bunun için çok geniş bir alana da ihtiyacınız yok. Geceleri kitap okumayı seviyorsanız ya da sabah erken kalkıyorsanız konforunuzu artıracak bir lambader, konforlu bir koltuk, güne başlarken içmeyi sevdiğiniz kahve çekirdekleri, kahve öğütücü, su ısıtıcı ve bardakları konumlandıracağınız küçük bir sehpa dahi sade kahve köşeniz için yeterli olacaktır.

Mutfakta Kahve Köşesi Fikirleri

Mutfakta zaman geçirmek sizin için keyifliyse bu keyfi kişiselleştirmek sizin elinizde! Mutfak tezgâhınızın kullanılmayan bir kısmını ya da mutfağınızda yer varsa bir servis sehpasını kahve köşenizin başrolüne oturtabilirsiniz.

Birbirinden leziz kahve çekirdekleri ile hazırlayacağınız eşsiz kahveleri mutfağınızın sıcaklığında yudumlamanın keyfine doyamayacaksınız. Hem kendiniz hem de misafirleriniz için samimi bir ortam sunacak olan mutfaktaki kahve köşeniz, dinlenmek istediğiniz anlarda sığınağınız olmaya aday! Elbette fiziksel rahatınızı da unutmamalısınız. En çok rahat ettiğiniz oturma yumuşaklığındaki tekli ya da çiftli koltuk seçimleri ile kahve köşenizin konforunu yükseltebilirsiniz.

Çeyizify olarak, yeni evlenecek & evlilik hazırlığı yapan tüm herkesin rahatlıkla çeyizini hazırlaması için bir sistem geliştirdik. Hemen aşağıdaki butona tıklayarak sıfırdan çeyiz listesi oluşturabilirsiniz!

Ne düşünüyorsun?

ceyizify tarafından yazıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

En İyi Kurutma Makinesi Hangisi?

En İyi Kurutma Makinesi Hangisidir?

Feng Shui Nedir

Feng Shui Nedir?