içinde

Hangi Marka Robot Süpürge Alınmalı?

Hangi Marka Robot Süpürge Alınmalı
Hangi Marka Robot Süpürge Alınmalı

Günlük temizlik süreçlerinde evlerin süpürülmesi ve/veya silinmesi en önemli adımlar olarak kabul ediliyor. Evlerin derli toplu ve hijyenik tutulmasını sağlayan bu süreçler ne yazık ki bir hayli yorucu olabiliyor. Neyse ki teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor! Son yılların en popüler elektrikli ev aletleri arasında yer alan robot süpürgeler ile düzenli temizlik hiç olmadığı kadar konforlu hâle geliyor.

Farklı teknolojilerle donatılan, sadece süpüren ya da hem süpüren hem de mop özelliği bulunan robot süpürgeler ile günlük temizlik için zaman harcama gereksinimi ortadan kalkarken evler her zaman temiz ve düzenli tutulabiliyor. Kolay kullanılabilen arayüzlere sahip mobil uygulamalar aracılığı ile kontrol edilen robot süpürgeler siz evde olmasanız dâhi belirlediğiniz alanlarda ya da ev genelinde temizlik yapabiliyor. Klasik elektrikli süpürgelere kıyasla daha az enerji harcayan robot süpürgeler ile yaşam kalitesi belirgin ölçüde arttığından dünyaca ünlü markalar kendi robot süpürgesi modellerini piyasaya sürüyor.

Dünyaca ünlü ve kaliteli markaların birçok farklı özellikle satışa sunduğu robot süpürgeler arasından seçim yapmak oldukça zor: Robot süpürge almayı düşünenler “Hangi marka robot süpürge almalıyım?” sorusunun yanıtlarını arıyor. Bu yazımızın konusu robot süpürge markaları. Gelin birlikte öncelikle “Robot süpürge alırken nelere dikkat edilmelidir?”, sonrasında ise “Hangi marka robot süpürge alınmalı?” sorularının detaylarına inelim.

Robot Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Robot süpürgeler birçok farklı özellikle donatılabiliyor. Özellikleri arasındaki farklılık robot süpürge seçimi sırasında ihtiyaçların doğru analiz edilmesini gerektiriyor. Siz de robot süpürge ile yaşam konforunuzu artırmak istiyorsanız son kararı vermeden önce şu unsurları göz önünde bulundurmalısınız:

Robot süpürge seçiminde evin büyüklüğü, daha doğru bir ifadeyle süpürülecek ve/veya paspas yapılacak alanın genişliği önemli belirleyicilerin başında gelir. Alan genişledikçe robot süpürgelerin temizliği tek seferde tamamlayabilmesi adına şarj sürelerinin uzun olması gelir. Şarj süresi kısa olduğunda evin temizliği birden fazla etapta tamamlanır, ki bu durum çok da tercih edilmez. Süpürülecek alanın genişliği, toz haznesinin kapasitesinin doğru belirlenmesini de gerektirir. Toz haznesi yeterince büyük olmadığında ya da robot süpürgenin çöp istasyonu bulunmadığında temizlik yine tek seferde tamamlanmayacaktır.

Robot süpürge alınırken süpürülecek alanın zemin özelliklerinin de göz önünde bulundurulması gerekir. Sert zeminler robot süpürgelerin maksimum performans sergilemesini sağlar. Ancak zemine serilen halılar ve halıların özellikleri robot süpürgelerden alınan verimi etkileyebilir. Örneğin hav yüksekliği fazla olan halıların derinlemesine temizlenmesi hav yüksekliği düşük olanlarla kıyasla daha zor olacaktır.

Robot süpürge satın almayı planlayanların seçecekleri ürünün emiş gücünü de değerlendirmesi tavsiye edilir. Nitekim emiş gücü değeri, robot süpürgelerin performansları hakkında önemli bir gösterge olarak değerlendirilir. Halıların serildiği mekânlarda gerekli olan emiş gücü ile zeminde halı bulunmayan evlerde gerekli olan farklılaşacaktır. Emiş gücü ideal değerde olmadığında tozların ve kırıntıların tamamen süpürülmesi zorlaşır.

Robot süpürgelerin gerçek konforu ile buluşması adına haritalama özelliği olanlara yönelmek doğru seçim olabilir. Haritalama özelliği olan robot süpürgeler temizlenecek alandaki engelleri belirleyebilir, odaların haritalarını çıkararak temizlik işlemlerini otomatik hâle getirebilir. Mobil uygulama üzerinden kontrol edilebilen robot süpürgeler evde olunmadığı zamanlarda dahi kolaylıkla çalıştırılabilir.

Robot süpürge satın alınırken mop özelliği bulunan modellerin tercih edilmesi ile evler hem süpürülebilir hem de silinebilir. Böylece iki temel temizlik süreci robot süpürgeler tarafından tamamlanabilir.

Satın alma sürecinde evde evcil hayvan yaşayıp yaşamadığı da belirleyici bir unsura dönüşebilir. Evcil hayvanların yaşadığı evler için hem emiş gücü yüksek olan hem de HEPA filtresi bulunan modeller ideal seçimler olarak değerlendirilir.

Tüm bunlara ek olarak markanın da robot süpürge satın alma kararını etkileyebildiği söylenebilir. Kaliteli markaların ürünleri daha uzun süre, daha yüksek performansla kullanılabilir.

En Popüler Robot Süpürge Markaları Neler?

“Hangi marka robot süpürge alınmalı?” sorusuna en sık verilen 5 yanıt sizlerle…

Arçelik

Yeni evlenenlerin de evindeki elektronik eşya eksiklerini gidermek isteyenlerin de en favori markalarından olan Arçelik, robot süpürge çeşitleri ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Wi-fi bağlantısına sahip Arçelik markalı robot süpürgeler paspas özelliğine sahip olabiliyor. Birden fazla harita kaydedebilen modeller işlevsellikleri ile öne çıkarken odaların isimlendirilebilmesine imkân sunanlar kullanım sırasında konfor sağlıyor. Arçelik robot süpürgelerin batarya kapasiteleri de şarj olma süreleri de farklılaşabiliyor. Robot süpürgelerde öne çıkan özellikler arasında yasaklı alan tanımlama, otomatik zemin algılama, rahatsız etme modu gibi nitelikler bulunuyor. Arçelik, farklı ihtiyaçları karşılamaya yönelik geliştirdiği robot süpürgelerinin toz kapasitelerini de farklılaştırabildiğinden seçim sırasında kullanım alışkanlıklarının değerlendirilmesi önem taşıyor.

Xiaomi

Robot süpürge dendiğinde akıllara ilk gelen markalardan olan Xiaomi, gelişmiş özellikleri ile robot süpürge ihtiyacı olanların beklentilerine yanıt veriyor. Uzun pil ömürlü, paspas özelliğine sahip olabilen, haritalama özelliği ile konfor sunan, akıllı cihazlardan rahatlıkla kontrol edilebilen, güçlü emiş gücüyle en küçük toz zerrelerini dahi zeminden toparlayabilen Xiaomi robot süpürge modelleri farklı toz toplama kapasiteleri ile piyasaya sürülüyor. Temizlenmesi son derece basit olan Xiaomi robot süpürge çeşitleri genellikle HEPA filtresine sahip oluyor. Ürünlerin çalışma esnasında desibel seviyesi, fırça sayısı, emiş gücü, şarj olma süresi ve navigasyon özelliklerinin yanı sıra ebatları da değişebildiğinden seçim yaparken model ve ihtiyaç analizinin yapılmasını gerektiriyor.

Roborock

En çok tercih edilen robot süpürge markalarından biri olan Roborock, değişebilen ihtiyaçlara odaklanarak geliştirdiği robot süpürgeleri ile popülerliğini sürdürüyor. Yüksek emiş gücü ile farkını ortaya koyan Roborock robot süpürgeler, sessiz çalışma modu sayesinde günün her anı temizlikle buluşturuyor. Paspas da yapabilen modeller, su tankı kapasiteleri doğrultusunda çeşitleniyor. Batarya süreleri de ürün bazlı değişiklik gösterebiliyor. Lidar teknolojisi ile temizlenecek alanların haritalanmasını sağlayan Roborock robot süpürgelerin bazıları çöp istasyonlu tasarıma sahip. Roborock robot süpürge modellerindeki çeşitlilik seçim sırasında birçok faktörün eş zamanlı değerlendirilmesini gerektiriyor. Temizlenecek alanın genişliğinden evde engel olup olmadığına, emiş gücü beklentisinden haritalama özelliğine ihtiyaç duyulup duyulmadığına dek birçok unsur beklentileri karşılayan Roborock süpürge modelini değiştirebiliyor.

ANKER

Birçok tüketici elektroniği ürününde kalitesini ispat eden Anker, robot süpürge pazarında da başarı elde eden markalardan biri hâline geldi. Uzun pil ömrüyle kesintisiz temizlik yapabilen Anker robot süpürge modelleri; programlanabilmeleri, mobil uygulama üzerinden kontrol edilebilmeleri, lazer navigasyon sistemi ile harita yapabilmeleri, otomatik şarj edilme özellikleri ile kullanıcıların beklentilerine yanıt veriyor. Temizlik geçmişi görüntülenebilen robot süpürgeler, temizlik sürecinin başarıyla organize edilebilmesine yardımcı sunuyor. Temizlik yaparken neredeyse sessiz çalışabilen Anker robot süpürge çeşitleri ile maksimum konforla buluşmak mümkün oluyor.

Philips

“Hangi marka robot süpürge alınmalı?” sorusuna sıklıkla verilen yanıtlardan biri de Philips. 1891 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden şirket ev aletleri başta olmak üzere kişisel bakım, aydınlatma sistemleri, ses ve görüntü sistemleri gibi ürün gruplarında dünya çapında en çok tercih edilen markalardan biri. Günümüzde her evin en temel ihtiyaçları arasında gösterilen robot süpürge üretiminde de pazarda etkisini hissettiren Philips değişebilen ihtiyaçlara yanıt veren ürünleri ile öne çıkmayı başarıyor. Gürültü seviyesi minimumda kalan modellerin şarjlarının süresi de değişebiliyor. Çöp istasyonlu modellerin temizliğe devam etmesi için haznelerinin boşaltılması gerekmediğinden yaşam alanları kesintisiz olarak birden fazla kez kapsamlı şekilde temizlenebiliyor.

Ne düşünüyorsun?

-1 Puanlar
Upvote Downvote

ceyizify tarafından yazıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hangi Renk Boya Evi Geniş Gösterir?

Hangi Renk Boya Evi Geniş Gösterir?

En Kaliteli Yatak Markaları

En Kaliteli Yatak Markaları