içinde

Hangi Renk Boya Evi Geniş Gösterir?

Hangi Renk Boya Evi Geniş Gösterir?
Hangi Renk Boya Evi Geniş Gösterir?

Son yıllarda evler giderek küçülüyor. Stüdyo daireler başta olmak üzere hem oda sayısı azalan hem de odaları küçülen evlerle sıklıkla karşılaşılıyor. Küçük mekânları dekore etmek de o mekânlarda konforlu bir yaşam sürmek de zorlaşıyor. Yine de doğru seçilen boya, doğru konumlandırılan eşyalar ve küçük dekorasyon hileleri ile küçük alanları daha ferah hâle getirmek mümkün oluyor. Bazen de durum farklı ilerliyor: Evler yeterince geniş olsa da yanlış tercihler evlerde karamsar bir havanın hüküm sürmesine, evin olduğundan dar görünmesine neden olabiliyor. 

Küçük bir eviniz varsa ya da eviniz olduğundan daha küçük görünüyorsa siz de “Hangi renk boya evi geniş gösterir?” sorusunun yanıtlarını merak edenlerden olabilirsiniz. Bu yazımızda evi ferah ve aynı zamanda geniş gösteren boya renkleri hakkında bilgi alabilir, dekorasyonda kullanabileceğiniz küçük ama etkili tüyolarla buluşabilirsiniz. İşte, evleri ferah gösteren boya renkleri…

Ferah Evlerin Sırrı: Kırık Beyaz

Odaları olduğundan geniş ve/veya ferah göstermek isteyenler için beyaz tonları en risksiz seçimlerin başında gelir: “Beyaz tonları, odayı geniş gösterir.” söylemi bir sır değildir. Kırık beyaz gibi ev dekorasyonuna aydınlık kazandıran, doğal ışığın etkisini maksimize eden ışık yansıtıcı bir boya rengi en dar alanları dahi ferah gösterir. Kırık beyazın evleri geniş gösteren dönüştürücü bir etkisi olsa da dekorasyonda kullanımına dikkat edilmesi gerekir.

Kırık beyaz son derece estetik bir renktir. Ancak eklektik tarza uygun dekore edilmek istenen evler için dengelenmesi zor bir tercihe dönüşebilir. Genel öneri kırık beyaz boyanın keskin ve çok koyu tonlardaki mobilyalardan ziyade daha pastel tonlara sahip olanlarla eşleştirilmesidir. Doğal ışığın daha iyi yansıtılmasını sağlayan bir ayna da odalarda elde edilen ferahlık etkisini artıracaktır.

Kırık beyaz boya rengi ile duvar kağıdı kullanımı da son dönemde yaygınlaşan tercihlerden biridir. Dikine ince çizgili duvar kağıtları tavan yüksekliği az olan evlerde ferahlık sağlarken, enine kalın çizgili modeller duvarların geniş görünmesine yardımcı olacaktır. Çizgi renklerinin, mobilya renkleri ile uyum içerisinde olması ile en hoş görünüm elde edilebilir.

Açık Gri: Dekorasyonun Yıldızı

Son yıllarda gri renkli koltuklar, perdeler ve hatta aydınlatma aksesuarları sıklıkla tercih ediliyor. Dekorasyonda hem çok etkili olan hem de birçok farklı renkle eşleştirilebilen gri, boya renkleri arasında da oldukça popüler seçimlerden biri hâline geldi. Bu popülerliğin sebebi ise belli: Antrasit tonlardan ziyade açık gri tonlarındaki duvar boyaları mekanları hem geniş hem de ferah gösterir.

Doğal ışığın ve ortamdaki ışık yansımalarının etkisini artıran mobilya seçimleri ile estetik beklentileri karşılayan açık gri tonlarını siz de evinizde rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Şık ve modern dekorasyonun yıldızı olarak konumlandırılan açık gri renkte boya ile benzer tonlardaki mobilyalar mükemmel bir etki yaratacaktır. Dekorasyonu renklendirmek için açık gri ile kombinlenebilen mor, pembe, turuncu ve hardal sarısı gibi renklere sahip halılara ve perdelere evinizde yer verebilirsiniz. Sofistike dekorasyon hedefleri doğrultusunda evinizin dar bir duvarını komple ayna ile kaplayarak odadaki doğal ışığı daha dengeli bir şekilde dağıtabilirsiniz.

Ferah ve Romantik Mekânların İmzası: Toz Pembe

Koyu renkli duvarlar evinizi küçük mü gösteriyor? Yoksa evinizin küçük odalarını ferah bir atmosfere mi kavuşturmak istiyorsunuz? Amacınız ne olursa olsun toz pembe, beklentilerinize yanıt veren boya rengi alternatifleri arasında yer alır. Toz pembe evinizi ferah ve geniş gösterir. Üstelik düşünüldüğü gibi sadece feminen bir ton da değildir. Toz pembenin dekorasyondaki etkisini belirleyen nasıl mobilyalar ve objelerle birlikte kullanıldığıdır.

Doğal ışık alan küçük mekânlarda muazzam bir değişimin sırrı hâline gelen toz pembe boya rengi, ahşaplarla muhteşem bir uyum yakalar. Kum ve bej rengi ev tekstili ürünleri ile göz alıcı bir uyum sergilediği de söylenebilir. Şaşırtıcı bir şekilde metal detaylı mobilyalarla, deri ve kadife gibi döşeme kumaşları ile dikkat çekici etki yaratabilmektedir. Her zaman olduğu gibi dekorasyonda aydınlatma tasarımına da dikkat edilmelidir. Katmanlı bir aydınlatma ile odaların atmosferi şekillendirilebilir.

Modern, Göz Alıcı ve İddialı: Nane Yeşili

Evinizin iddialı zevkinizi temsil eden bir mekâna dönüşmesini sağlamak ve seçimlerinizle dekorasyona imzanızı atmak istiyorsanız nane yeşili sizin için doğru boya rengi olabilir. Modern ve retro dekorasyon birlikteliklerinde kurtarıcı boya rengi olarak öne çıkan nane yeşili, evi ferah gösterir. Dahası, evin enerjisini yükseltir ve ambiyansını canlandırır. Doğal ışıkla bir araya geldiğinde evde günlük güneşlik bir ortam yaratılmasını sağlayan nane yeşili, evini dinlenme alanı olarak benimseyenlerin rahatlama beklentilerini de eksiksiz karşılar.

Nane yeşili boya tercih edildiğinde dekorasyonda yenilikçi fikirler de rahatlıkla denenebilir. Koyu yeşil koltuklar, ahşap renkli mobilyalar ve beyaz tablolarla sofistike bir dekorasyona imza atılması mümkündür. Alternatif olarak nane yeşilinin derinliğini artıran koyu tonlar da evin bazı duvarlarına renk katabilir.

Koyu Lacivert: Derinlik Algısını Güçlendirir, Odaları Geniş Gösterir

Odaların daha geniş ve ferah gözükmesi söz konusu olduğunda açık boya renkleri akla ilk gelenler olsa da odalarda derinlik algısını güçlendiren koyu lacivertin de oldukça etkili bir renk olduğu göz ardı edilmemeli. Odanın en geniş duvarında, aynı tondaki koltuklarla birlikte kullanılan koyu lacivert, görkemli ve mistik bir atmosfer yaratmayı kolaylaştırabiliyor. Pencere kenarındaki duvarlar da koyu laciverte boyanmak için ideal olabiliyor, doğal ışık ile koyu lacivertin buluşması ile evlerde estetik olduğu kadar ferah bir atmosfer de elde edilebiliyor.

Koyu lacivert boyanın sunduğu avantajlar son derece çeşitli: Beyaz, açık kahve, pudra pembesi ve bej gibi renklerle muhteşem bir uyum sağlayabiliyor. Böylece açık ve koyu renkler arasında zarif bir denge oluşturmak da evlerde ferahlık hissini güçlendirmek de kolaylaşıyor.

Dekorasyona Zarif Bir Dokunuş: Açık Sarı

Açık sarı, evi ferah gösterir ve aynı zamanda evin atmosferine canlılık katar. Odaya giren doğal ışıkla birleştiğinde hedeflenen aydınlığa ulaşılmasını sağlayan açık sarı boyalar, en küçük odaları bile olduğundan geniş gösterir. Doğal ışığa en yakın tonlardan olduğundan dekorasyona sıcak bir etki katan açık sarı duvarlar, dekorasyonun odak noktasına dönüşebilir.

Evde bahar havasının hakim olmasını sağlayan açık sarı ile birlikte kullanılacak renklerin dikkatle seçilmesi gerekir. Örneğin beyaz mobilyalar açık sarının sağladığı aydınlığı başarılı bir şekilde tamamlar, açık yeşil tonları evlerde doğal esintiler yaratmak isteyenlerin favorilerindendir. Bej tonlarındaki koltuk ve/veya yastıklar açık sarı ile dengeli bir uyum yakalanmasını sağlar. Açık gri tonlarda seçilen mobilyalar ise açık sarı ile tamamlandığında mekânlarda iddialı bir zarafetin hüküm sürmesine yardımcı olur.

Küçük odaları geniş gösteren, evlerde ferah bir atmosfer oluşmasını sağlayan popüler boya renklerini sizlerle paylaştık. Ancak duvarları bu renklerle boyamak, hedeflenen etkiyi elde etmek adına tek başına yeterli olmayacaktır. Odaları geniş ve ferah göstermek için mobilya renklerinin seçimi de seçilen mobilyaların ebatları da eşit derecede önemlidir. Çok küçük odalarda geniş mobilyaların konumlandırılması ister istemez alanı olduğundan da küçük gösterecektir. Aynı şekilde duvar rengiyle uyumsuz renklerde seçilen mobilyalar dekorasyonda karışıklığa ve ambiyansta kaosa neden olacaktır.

Ne düşünüyorsun?

0 Puanlar
Upvote Downvote

ceyizify tarafından yazıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Çeyiz Hesabı ve Çeyiz Parası Hakkında Merak Edilenler

Çeyiz Hesabı ve Çeyiz Parası Hakkında Merak Edilenler

Hangi Marka Robot Süpürge Alınmalı

Hangi Marka Robot Süpürge Alınmalı?